tirsdag 27. april 2010

Svangerskapspenger.

Da jeg var hos jordmor å snakket om svangerskapspenger, så fant hun ut at dette har jeg rett på, å hun synes at alt for få gravide bruker denne muligheten.
så jeg tenkte jeg skulle opplyse litt om svangerskapspenger:


Svangerskapspenger
Svangerskapspenger gis til friske gravide kvinner som ikke kan fortsette i arbeidet under svangerskapet fordi det kan medføre risiko for skade på fosteret.
Du kan ha rett til svangerskapspenger hvis arbeidet, eller forhold på arbeidsplassen, medfører risiko for skade på fosteret. Det er et krav at det ikke er mulig med omplassering eller tilrettelegging til annet arbeid.
Dette gjelder for eksempel

1.arbeid med kjemiske stoffer
2.fysisk slitsomt arbeid
3.arbeid med stressbelastning
4.psykososial forhold

Du må ha vært i arbeid i minst fire uker.
For at du skal ha rett til svangerskapspenger må inntekten din på årsbasis utgjøre minst halvparten av folketrygdens grunnbeløp (G). Svangerskapspenger gis fra det tidspunktet du må avbryte arbeidet, og fram til tre uker før forventet fødsel. Etter det får du foreldrepenger, hvis du har opptjent rett til det.
Hvis du kan redusere arbeidstiden, og fortsatt være i jobb, kan du få graderte svangerskapspenger. Hvis du ikke kan arbeide under svangerskapet fordi du er syk, kan du ha rett til
sykepenger.

For vidre informasjon kan du følge denne linken: http://www.nav.no/Familie/Svangerskap%2C+f%C3%B8dsel+og+adopsjon/Svangerskapspenger


Håper du har fått med deg litt av rettighetene du kan ha.
Greit det å gå gravid er ingen sykdom, men man skal ikke belastes unødvendig heller, vi bærer tross alt fram et nytt liv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar